Czy ktoś ma ochotę na pyszne, proste ciasto na zimowe smutki

Potrzebne będą dwie puszki ananasów, biszkopt, masło, 4 żółtka, 1/4 szklanki cukru, budyń śmietankowy oraz galaretka np. truskawkowa.
Ananasy należy pokroić i z soku z jednej puszki ugotować budyń. Gdy ostygnie dodajemy masło, cukier i miksujemy. Następnie dodajemy połowę z pokrojonych ananasów i dokładnie mieszamy krem. Sokiem z drugiej puszki nasączmy przekrojony wzdłuż biszkopt. Przekładamy biszkopt kremem i jeszcze raz zakładamy obręcze foremki, w której wcześniej piekł się biszkopt. Zalewamy tężejącą galaretkę i dekorujemy resztą ananasa.
Ciasto po schłodzeniu gotowe

Jest przepyszne i znika zdecydowanie za szybko ;)
A do czego dodalas 4 zoltka? chce zrobic ten torcik ale te zoltka?
OdpowiedzUsuń